Minder ouderen hebben moeite met rondkomen

Twee procent van de ouderen in Gelderland-Zuid heeft financiële problemen.

De coronacrisis heeft bij de meesten niets veranderd aan de financiële situatie.

Zes procent van 65-plussers heeft moeite met rondkomen

Twee procent van de ouderen geeft aan financiële problemen te hebben. Met het toenemen van de leeftijd neemt het percentage af tot onder één procent bij 85-plussers.

Van de 65-plussers is 86% gepensioneerd. Een klein percentage (9%) heeft betaald werk. 16% heeft een (gezamenlijk) inkomen dat alleen uit AOW bestaat.

Moeite met rondkomen en ouderen

Zes procent (6%) van de 65-plussers heeft moeite met rondkomen: 1% grote moeite en 5% enige moeite.

Vier procent van de hoogopgeleiden had in de afgelopen 12 maanden moeite met rondkomen van het huishoudinkomen, ten opzichte van 7% van de laagopgeleiden.

Geen duizend euro voor onverwachte kosten

16% van de 65-plussers in Gelderland-Zuid heeft geen 1.000 euro voor een onverwachte noodzakelijke uitgave. Dit geldt vooral voor de laagopgeleiden (23%), bij hoogopgeleiden is het 6%. Elf procent heeft niet genoeg geld voor lidmaatschappen, 3% heeft niet genoeg geld om op visite te gaan en 1% heeft niet genoeg geld om het huis te verwarmen.

Coronacrisis heeft weinig invloed gehad op financiële situatie ouderen

De coronacrisis heeft weinig invloed gehad op de financiële situatie van 65-plussers. Vier procent geeft aan een slechtere financiële situatie te hebben door de coronacrisis en bij 2% is de financiële situatie beter geworden.